tirsdag 17. april 2012

Siden sist

I og med at det er så lenge siden jeg har blogget noe som helst, blir dette til en liten serie av hva som har skjedd på denne siden av verden siden sist. Mest blir det nok bilder, da jeg vet det er det som er mest spennende.

En dag i slutten av mars, mens Thomas'en til Hildegunn var på besøk, fikk vi med oss Ishmael som guide til Katutura. Dette er townshipen utenfor Windheok. Her bor det masse mennesker, og under Apartheid var det her de svarte namibierne ble plassert. Reglene sa at de skulle være i sin bydel før klokka slo 17.00. Dette merkes fortsatt, spesielt i sentrum der det stort sett er meget stille etter dette tidspunktet.
Dette var en flott lørdag, det var varmt og sola skinte. Vi fikk presset alle fem inn i vår lille toyota, og avgangen fra parkeringsplassen på CotA var fyllt av spente nordmenn.

Katutura ligger som sagt nord for byen, og med en gang en kommer over "bygrensa" kommer man til det "orntlige Afrika" ganske fort. Det var faktisk ganske forfriskende å se at alt her ikke er så flott og rent som det er nede i sentrum.






Husene i Katutura






I slike sjul som dette kan du fiksa sko, klipt hår eller få tatt en øl eller to.







Et av mange market i Katutura.







Ismael, dagens guide, tok oss med til innsjøen i Katutura som er populært sted for lunsj og braaï (Grilling).






Eventuelt kan man kjøpe grillmaten ferdig grilla.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar